joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Două românce care se întorceau din Anglia au fost date jos din autocar pe o autostradă din Germania după o ceartă cu șoferul

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 2 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Incidentul s-a petrecut marți, 1 septembrie 2020, în zona de serviciu „Frankenhöhe-Nord” de pe autostrada A6 din Germania, unde două femei românce au fost constrânse, de șofer, să coboare din autocarul la bordul căruia călătoreau din Anglia spre România, cu intenția de a le abandona acolo. Conaționalele noastre au fost găsite apoi de o patrulă a poliției care le-a observat alergând prin parcare, aparent fără un scop anume, scrie publicația locală Nord Bayern.

Potrivit sursei citate, era în jurul orei 9:15 dimineața când cele două românce, în vârstă de 18 și 19 ani, au fost găsite de polițiștii germani, iar acestea au declarat că au avut o ceartă cu șoferul autocarului care le transporta din Londra spre România și că acesta din urmă s-a enervat și le-a obligat să coboare în parcarea din zona de serviciu menționată mai sus. După ce au coborât din mijlocul de transport, șoferul și-a continuat cursa, dar la scurt timp după aceea s-a răzgândit și s-a întors în parcarea unde le-a lăsat pe tinerele pasagere.

Între timp, însă, au intervenit polițiștii germani care au convins ambele părți să rezolve diferențele de opinie, iar șoferul le-a permis în cele din urmă celor două românce să urce din nou în autocar și să continue călătoria. Autoritățile germane nu au făcut public numele firmei de transport care deține autocarul implicat în acest incident.