sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Două românce făceau bani în Spania furând de la bătrânii care prelevau de la bancomate

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Garda Civilă a arestat două femei de origine română acuzate de comiterea a zeci de jafuri la bancomatele din Madrid. Victimele acestor infracțiuni erau, în majoritate, persoane în vârstă, care erau atacate în momentul retragerii de numerar.

 

Primul caz a fost raportat în octombrie, când un bărbat în vârstă de 80 de ani a reclamat faptul că o tânără i-a furat 900 de euro, relatează Noticias ao Minuto.

Modul de operare descris de bătrân coincide cu cel al altor victime: o femeie tânără, cu o mască la gură, cu părul strâns și purtând o șapcă, se apropia de victime în timp ce acestea erau la bancomat.

Pretinzând că bancomatul i-a „blocat” cardul, suspecta crea confuzie și profita de situație pentru a sustrage banii de la victime, fugind imediat după aceea.

- Continuarea după publicitate -

Jafurile au avut loc în mai multe zone din Madrid, inclusiv Tres Cantos, Collado Villalba și Majadahonda. În investigații, autoritățile au descoperit și existența unui vehicul utilizat de femei pentru a părăsi rapid locul faptei.

Cele două suspecte, cu rezidența în Getafe, un oraș din apropiere de Madrid, au fost arestate vineri, 17 noiembrie

Numărul jafurilor la bancomatele din Spania a crescut în ultimii ani. Autoritățile continuă investigațiile pentru a determina întreaga amploare a activităților criminale ale celor două femei.

DISTRIBUIE