marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Două surori românce adoptate de mici în aceeași țară nu știu nimic una de alta: „Poate vom reuși să ne regăsim”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 29 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

O tânără în vârstă de 30 de ani, originară din orașul Arad și adoptată în Statele Unite ale Americii pe când avea doar 3 luni jumătate, își caută acum rudele din România. Gyori Claudia Andreea a făcut un anunț pe pagina Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, cu ajutorul căruia speră să își regăsească mama, frații sau surorile.

Mama Claudiei se numește Gyori Nicoleta și are 62 de ani. Printre puținele lucruri pe care le mai cunoaște despre familia ei, tânăra de origine română știe că are o soră care a fost adoptată ca și ea, tot în Statele Unite ale Americii, dar de care nu are absolut nicio informație. De alți doi frați ai ei știe că au murit într-un incendiu, când le-a ars casa.

Redăm mai jos anunțul făcut de Andreea, cu speranța că cineva o va putea ajuta să-și găsească rudele:

„Numele meu românesc a fost GYORI CLAUDIA ANDREEA, sunt născută la data de 13 octombrie 1990, în municipiul ARAD. Din maternitate am fost transferată la spitalul de copii, până când am fost adoptată în ianuarie 1991.
Sunt în căutarea mamei mele, NICOLETA GYORI, născută în anul 1958 în VULCAN, județul Hunedoara. Tatăl meu figurează ca fiind necunoscut.
Am o soră mai mare, cu același prenume ca al mamei noastre, adoptată în SUA din august 1990 de care nu știu nimic. Familia mea avea 5 copii mai mari ca mine, din documentele mele de adopție mai reiese că doi din copii au murit într-un incendiu la domiciliul la începutul anului 1980. În perioada adopției mele mama locuia cu bunica mea, la blocuri, pe Strada Aurel Vlaicu din Arad. Vreau foarte mult să-mi cunosc rudele și originile românești.
Vă rog DISTRIBUIȚI anunțul, poate așa voi reuși!!”

DISTRIBUIE