joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Drama unei mame românce care s-a întors din străinătate, copiii ei au murit intoxicați cu otravă pentru șobolani

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 1 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Durere fără margini în familia unor români întorși recent din străinătate, copiii lor, în vârstă de 1 an și jumătate respectiv 3 ani, au murit după ce au inhalat o noapte întreagă otravă pentru șobolani. Otrava a fost pusă în camera copiilor chiar de mama lor.

S-a întâmplat la Coarnele Caprei, în județul Iași.

Soții Bughiuș au fost plecați în străinătate timp de mai mulți ani, pentru a-și putea renova casa primită de Roxana, moștenire de la tatăl său. Din primăvară, Roxana și cei doi copii s-au întors acasă în comuna Coarnele Caprei, pentru a supraveghea renovarea casei, scrie observatornews.ro. Valentin, tatăl copiilor, a rămas însă în Germania, unde a și primit vestea cruntă a decesului celor doi copii.

Din cauza șobolanilor și a șoarecilor care le intrau în casă, Roxana Bughiuș, mama copiilor, a pus otravă pentru a stârpi rozătoarele, numai că a greșit enorm când a decis să împrăștie pastile cu otravă și în camera copiilor ei mititei, în vârstă de 1 an și jumătate și 3 ani. Noaptea, copiii au inhalat vaporii ucigași, iar dimineață copilul cel mic era deja decedat.

Membrii echipajului de pe elicopterul SMURD care au intervenit la domiciliul familiei au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze pe copilul în vârstă de un an şi jumătate, însă au fost nevoiţi să constate decesul. Celălalt copil a fost dus la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, cu o stare de somnolență şi confuzie. După câteva ore, timp în care s-a încercat resuscitarea, copilul s-a stins din viață, medicii neștiind însă care era motivul. Varianta mamei a fost că decesul copiilor ei a survenit după ce au mâncat în cursul zilei anterioare câțiva struguri stropiți cu substanțe chimice.

Foto: BZI

După autopsii și analizele efectuate de medicii ieșeni, s-a constatat că cei doi frățiori au decedat în urma intoxicației cu fosfura de aluminiu, iar intoxicaţia s-a produs pe cale respiratorie. Fosfura de aluminiu eliberează gaz de fosfură atunci când intră în contact cu umiditatea, fiind extrem de toxic şi chiar mortal.

Foto articol: BZI.