fbpx
vineri, 30 septembrie 2022
Informația fără granițe


DRP: Șoferul român de TIR mort în Franța nu a fost victima unei discriminări pe criterii de naționalitate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 19 mai 2021 Etichete: , , , , ,

Presa franceză a anunțat moartea tragică a unui şofer român de TIR care a fost înjunghiat într-o benzinărie BP din Franţa, unde oprise pentru a alimenta tirul cu combustibil. Moartea cetăţeanului român M.S., în apropiere de Calais, surprins involuntar de doi hoţi care încercau să deschidă camionul și care a plătit cu viața protejarea mărfii pe care o transporta din UK în Spania, unde era rezident, ne îndurerează și ne obligă să cerem măsuri sporite de siguranță de la partenerii noștri europeni, transmite într-un comunicat Departamentul Românilor de Pretutindeni.

La nivel european există alerte și mesaje de atenționare cu privire la astfel de pericole, care ar trebui să ducă spre o protejare efectivă a șoferilor de tir.  DRP insistă asupra faptului că această faptă nu s-a petrecut într-o parcare specială pentru camioane, ci într-o benzinărie.

În urma discuțiilor purtate cu secția consulară din cadrul Ambasadei României la Paris, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) face următoarele precizări:

Șoferul român era rezident în Spania și angajat al unei firme de transport spaniole. E important să menționăm faptul că tirul era înmatriculat în Spania, nu avea niciun însemn al României pe camion, deci este exclusă discriminarea pe criterii de naționalitate.

Ambulanța, pompierii și poliția au ajuns în același moment în benzinărie, din păcate prea târziu, după ce primul ajutor i-a fost oferit de către un alt șofer român de tir. Firma de transport din Spania se va ocupa de repatrierea trupului neînsuflețit al românului, de îndată ce ancheta se va finaliza.

DRP își exprimă convingerea că instituțiile abilitate vor face lumină în acest caz și va continua să urmărească cu atenție evoluția situației la nivel internațional.

Pe același subiect mai puteți citi: Șofer român de camion ucis în Franța sub ochii soției sale. „Politia și ambulanța au venit după o oră și jumătate”

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi