luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Duceau tinere femei din România în UK prin înșelăciune și le obligau să se prostitueze, două persoane anchetate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 12 mai 2021 Etichete: , , , ,

Câștigau până la 1 500 de lire sterline pe zi de pe urma fiecărei tinere care se prostitua pentru ele și aproape toți banii intrau în buzunarul lor, dar nu au ținut cont că mai devreme sau mai târziu vor ajunge să răspundă în fața justiției.

Este vorba despre două persoane din municipiul Iași în locuințele cărora polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au descins în această dimineață de 12 mai 2021 pentru a efectua percheziții.

- Continuarea după publicitate -

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, două persoane ar fi recrutat, fie direct, fie prin interpuși, tinere din România, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în Marea Britanie”, se arată într-un comunicat transmis presei de Poliția Română.

„Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuințe închiriate”, mai precizează polițiștii.

După ce convingeau victimele să practice prostituția, folosind violența, amenințările și șantajul, cele două persoane suspectate de proxenetism publicau anunțuri pe diferite site-uri de profil cu scopul de a găsi clienți.

- Continuarea după publicitate -

„O singură victimă ar fi reușit să obțină zilnic, din practicarea prostituției, între 500 și 1.500 de lire sterline, bani care ar fi fost însușiți aproape în totalitate de către aceștia”, au subliniat anchetatorii.

Autoritățile române, mai exact D.I.I.C.O.T, a încheiat un acord cu Serviciul de Procuratură al Coroanei din Marea Britanie cu privire la constituirea unei echipe comune de anchetă.

Cele două persoane ale căror locuințe au fost percheziționate urmează să fie conduse la audieri, mai transmit anchetatorii.