sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


După 13 ani petrecuți în Spania s-au întors și au deschis un restaurant la Iași : „Ingredientul nostru magic este «El amor»”

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - vineri, 19 iunie 2020

Ioana şi Daniel Luca, doi tineri români din Iași, care au fost plecați pentru 13 ani în Spania, s-au întors acasă și au deschis în orașul natal restaurantul cu specific spaniol Andalu GastroBar, scrie Adevărul.

Au plecat în Spania la o vârstă fragedă, fără prea multe planuri de viitor. Ioana Luca spune că avea 20 de ani şi îşi aminteşte că a plecat în Madrid la un an după ce plecase Daniel, totul din dragoste. „Daniel a plecat în Spania pentru că era sora lui acolo, a vrut să vadă cum e. Eu am plecat la un an diferenţă. Dragostea din adolescenţă. Chestiile nebuneşti pe care le faci atunci. Dar nu am să regret niciodată că am făcut asta”, a povestit Ioana pentru sursa citată.

Andalu GastroBar. Foto: pagina Facebook

Cei doi au lucrat la Madrid tot în acest domeniu, la început au lucrat ambii în același restaurant, iar în anii care au urmat, Daniel a continuat să lucreze ca ospătar, iar Ioana s-a angajat la o companie multinaţională şi a lucrat în restaurante doar în weekend-uri.

După o scurtă vacanță petrecută acasă în anul 2016, şi-au dat seama că pe piaţa restaurantelor ieşene este loc de ceva nou și au hotărât să își deschidă un propriul restaurant cu bucătărie specifică țării unde și-au petrecut câțiva ani buni din viață. Astfel, în 2019, au deschis Andalu GastroBar, undeva pe dealul Copoului, zonă deosebit de frecventată de ieșeni și de studenții din campusul Codrescu.

Andalu GastroBar. Foto: pagina Facebook

Au angajat un bucătar spaniol și cele mai solicitate feluri de mâncare sunt paella şi sangria, spun Ioana și Daniel. „Soţul meu mereu spune că ingredientul nostru magic este el amor. Pur şi simplu gătim cu ingredinte simple şi proaspete. Punem produse în funcţie de sezon”, a mărturisit Ioana Luca.

- Continuarea după publicitate -

Andalu GastroBar. Foto: pagina Facebook

În prezent, la Andalu GastroBar din strada Codrescu, este deschisă doar terasa. De asemenea, tinerii antreprenori s-au adaptat situaţiei de la nivel naţional şi au început să facă livrări la domiciliu.

Articolul în întregime despre curajul și spiritul de inițiativă a tinerilor ieșeni, îl puteți citi aici.

DISTRIBUIE