marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


După 7 ani petrecuți în Germania și 8 în Anglia, o româncă s-a întors în țară și a devenit deputat din partea AUR în Parlamentul României

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - joi, 17 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

O româncă revenită în țară după 15 ani petrecuți în străinătate a candidat pe listele AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) pentru un post de deputat în Parlamentul României, la alegerile din 5-6 decembrie, și a devenit singurul parlamentar AUR din judeţul Hunedoara. Ana Maria Gavrilă are 37 de ani, din care 7 ani și i-a petrecut în Germania și 8 în Anglia, scrie Adevărul.

Cum s-a hotărât să intre în politică

„Am fost la un seminar de dezvoltare personală, iar liderul seminarului ne-a spus că în viaţă nu căuta să faci bani ca să cumperi ce ai nevoie, în viaţă caută să construieşti o comunitate în jurul tău şi să îi dai înapoi comunităţii în care trăieşti. Atunci nu vei avea lipsa a nimic. Nu vei avea lipsa unui avocat, lipsa unei dădace, pentru că ai totul în jurul tău. A fost o coincidenţă. Eu m-am întors în România să rămân. Am fost plecată şapte ani în Germania şi opt ani în Anglia şi m-am întors să rămân aici. Aveam cu totul şi cu totul alte proiecte, însă candidatura şi alegerile locale m-au împins cumva să prioritizez aceste alegeri”, a spus Anamaria.

În septembrie Ana Maria Gavrilă a candidat pentru funcția de primar al orașului Deva, dar s-a clasat pe locul cinci dintre cei 13 candidați, cu 1.400 de voturi obținute. Candidatura ei pe listele AUR a fost neaşteptată, după ce primul propus pe listele partidului la Camera Deputaţilor nu a mai răspuns la telefon.

„Am 37 de ani şi am fost plecată 15 ani în străinătate, m-am reîntors în România în iulie anul acesta şi am candidat pentru funcţiile de primar şi de consilier local în Deva. În urma alegerilor din 27 septembrie, am câştigat un mandat de consilier local în Deva. Sunt economist, sunt antreprenor în domeniul digitalizării şi am candidat dintr-o motivaţie absolut morală, pentru a pune în serviciul comunităţii, societăţii şi ţării mele toate cunoştinţele pe care le am şi pentru a face pentru oameni tot ce stă în puterea şi putinţa mea”, a mărturisit Anamaria Gavrilă pentru sursa citată.

Viitoarea deputată susține că obiectivul ei prioritar va fi depolitizarea instituțiilor publice.

Foto și video: pagina oficială de Facebook, Anamaria Gavrilă