marți, 27 februarie 2024
Informația fără granițe


O elevă română din Spania a obținut una dintre cele mai mari note la examenul de evaluare națională

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - joi, 15 iulie 2021

Alexia Mureșan, o adolescentă de naționalitate română din Spania, este una dintre cele mai bune eleve din această țară și a obținut una dintre cele mai mari note la examenul de evaluare națională.

Mai mult, tânăra noastră conațională a obținut nota cea mai mare din comunitatea Madrid, precizează Ambasada României în Spania, într-o postare publicată miercuri, 15 iulie, pe Facebook.

„Performanțele românilor din Spania rămân permanent în atenția misiunii noastre diplomatice și ne bucură, de fiecare dată când aflăm despre acestea, să le aducem în atenția comunității românești, fiind adevărate motive de mândrie”, au scris reprezentanții Ambasadei.

„Astăzi, Alexia Mureșan, elevă din Valdemoro care a obținut la examenul de evaluare națională cea mai mare notă din această parte a Comunității Madrid și una dintre cele mai mari note din Spania – 13,95 din 14 – a fost primită, alături de părinți și sora sa, la sediul misiunii noastre diplomatice, unde a fost felicitată pentru frumoasa sa performanță de ambasadorul României, doamna Gabriela Dancău”, a mai adăugat instituția română.

În cadrul discuției cu ambasadorul României, Alexia a vorbit despre efortul pe care l-a depus încă de mic copil pentru a atinge o asemenea performanță, dar și despre pasiunile sale: voleiul, înotul, acțiunile de voluntariat.

Eleva română nu a uitat să vorbească nici de sprijinul și grija de care a beneficiat mereu din partea familiei sale: tatăl, mama și sora mai mică (în foto alături de ambasadorul Gabriela Dancău).

„Alexia dorește să urmeze studii în domeniul economiei și relațiilor internaționale la o prestigioasă instituție academică spaniolă, dar ia în calcul să-și folosească experiența și cunoștințele pe care le va dobândi în perioada studiilor universitare într-o carieră de succes în România”, s-a mai scris în mesajul Ambasadei.