sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Germania, escrocherie cu lei vechi: Un neamț a dat la schimb 50 de euro pentru 1.000 de lei vechi crezând că valorează 200 de euro

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora Fără categorie Știri - joi, 18 august 2022 Etichete: , , ,

Un tânăr de 21 de ani din localitatea germană Bromskirchen (Hessa) a fost înșelat în seara zilei de miercuri, 10 august, de un bărbat necunoscut care i-a luat o bancnotă de 50 de euro, oferindu-i în schimb o bancnotă românească de 1.000 de lei, veche și lipsită de valoare. Schimbul de bancnote a avut loc pe șoseaua L 3073 între Bromkirchen și Frankenberg, după ce tânărul l-a ajutat pe necunoscut să-și împingă mașina care s-ar fi defectat în mers.

Miercuri, în jurul orei 19:00, tânărul din Bromskirchen conducea pe Landesstraße 3073 dinspre localitatea sa în direcția Frankenberg. Pe drum, în spatele unei lucrări din lemn, tânărul a observat o mașină care s-a oprit pe partea dreaptă a drumului, cu semne evidente că ar fi făcut pană. Tânărul a oprit pentru a-i oferi un eventual ajutor șoferului ghinionist.

La rugămintea acestuia, tânărul de 21 de ani a ajutat la împingerea mașinii. Necunoscutul a cerut apoi 50 de euro pentru că avea nevoie urgentă de bani pentru a alimenta mașina cu combustibil. Tânărul i-a dat cei 50 de euro solicitați, pentru care a primit în schimb o bancnotă românească de 1000 de lei. Necunoscutul a explicat că această bancnotă românească valora 200 de euro.

Când tânărul rezident în Bromskircher a aflat câteva zile mai târziu, de la banca al cărei client era, că bancnota de 1.000 de lei este veche și nu mai valorează nimic de ani de zile, și-a dat seama că a fost înșelat. El a denunțat imediat fapta ​​la secția de poliție din Frankenberg.

Polițiștii au făcut publică descrierea aproximativă a escrocului necunoscut: înălțimea de aproximativ 180 cm, vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, păr negru de lungime medie, barbă tunsă scurt, siluetă atletică, vorbea limba germană cu accent est-european, purta o cămașă gen hawaiană cu palmieri și pantaloni scurți de culoare verde-gri.

De asemenea, mașina acestuia ar fi un VW Passat break model mai vechi, de culoare verde închis. Poliția caută martori. Persoanele care dețin informații despre făptuitorul descris mai sus sau despre vehiculul acestuia pot suna la secția de poliție Frankenberg, tel. 06451-72030.

Trimite acest articol și prietenilor tăi