miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Ești deja în Spania și vrei să lucrezi în sectorul agricol? Este nevoie de forță de muncă

Scris de: Paul Gabor , înv Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - joi, 9 aprilie 2020 Etichete: , ,

Important! În atenția cetățenilor români aflați deja în Spania, interesați să lucreze în sectorul agricol!

Din discuțiile purtate de Ambasadă cu patronatele spaniole din agricultură a reieșit nevoia de forță de muncă pentru următoarele campanii agricole. Pe fondul restricțiilor provocate de criza COVID-19, Spania înregistrează un deficit de lucrători pentru activitățile sezoniere din sectorul agricol.

Autoritățile spaniole permit cumularea anumitor tipuri de prestații deja obținute în contextul COVID-19 cu un salariu pentru activitatea desfășurată în agricultură în această perioadă.

Astfel, în perioada 7 aprilie – 30 iunie, în afară de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot fi angajate pentru muncile sezoniere din agricultură și următoarele categorii de persoane:

  • șomeri (care vor încasa, în paralel, indemnizația de șomaj și salariul pentru munca prestată);
  • persoane care beneficiază de o subvenție agricolă sau alte prestații, care vor fi încasate în paralel cu salariul pentru munca sezonieră prestată

Atenție: Beneficiarii de șomaj tehnic sau lucrătorii independenți (autónomos) care beneficiază de prestații pentru încetarea activității nu vor beneficia de această măsură!

În context, celor care doresc să lucreze în agricultură le punem la dispoziție datele de contact ale sucursalelor teritoriale ale principalelor patronate spaniole din domeniul agricol: UPA, COAG și ASAJA Andalucia. Lista în format PDF poate fi descărcată aici: https://madrid.mae.ro/node/2238

- Continuarea după publicitate -

Important: Ambasada și Consulatele României în Spania nu se pot substitui Serviciilor Publice de Ocupare și nu își pot asuma responsabilitatea pentru contractele sau condițiile oferite de angajatori, pe care vă rugăm să le verificați personal cu atenție!

Eventuale nereguli sau problemele pe care le puteți întâmpina vă sfătuim să le semnalați Inspecției Muncii spaniole, utilizând următorul link: https://expinterweb.mitramiss.gob.es/buzonfraude/

Sursa: Ambasada României la Madrid

DISTRIBUIE