vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Experiența unei doctorițe românce în Germania: „Am avut pacienți de toate vârstele”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - marți, 9 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Dr. Mihaela Simionică, un medic de naționalitate română care a venit împreună cu soțul său în Germania acum 11 ani, a preluat recent cabinetul de medicină generală de la Centrul de Îngrijire Medicală (MVZ) al orașului Hamm Bockum-Hövel (Renania de Nord – Westfalia) aparținând Clinicii Sf. Barbara, și a devenit noul medic generalist.

Dr. Mihaela Simionică. Sursa foto: wa.de

- Continuarea după publicitate -

După cum relatează publicația locală wa.de, un alt medic de  naționalitate română, dr. Elena-Mihaela Koussarah, a deschis acum un an acest cabinet de medicină generală pe Albert-Struck-Strasse dar, între timp, s-a transferat la Centrul Medical Hamm-Norden din motive personale.

Așa că în luna aprilie, dr. Koussarah a fost înlocuită de dr. Simionică, care își dorește să se ocupe de sănătatea locuitorilor din Bockum-Hövel o perioadă cât mai lungă de timp.

Tânăra doctoriță a studiat medicina în România și a profesat până în 2011. Un an mai târziu a venit în Germania cu soțul ei și a început activitatea ca medic la Marienspital, apoi s-a mutat la Clinica St. Barbara din localitatea Heessen (Saxonia Inferioară) în 2017.

- Continuarea după publicitate -

La puțin timp, în viața ei particulară a existat o schimbare majoră, deoarece a devenit mamă și o perioadă de timp a avut grijă de cele două fete ale sale.

În 2021, dr. Simionică și-a reluat activitatea la Clinica Barbara și în ianuarie 2023 și-a finalizat formarea ca specialist în medicină internă. „Cochetam de mult timp cu ideea unei sucursale”, a explicat ea decizia luată, după mulți ani de experiență clinică.

Doctorița a adăugat: „Pentru mine înseamnă foarte mult că pot însoți pacienții mai mult timp decât am putut în viața mea cotidiană de spital”, subliniind că apropierea de pacienții ei este extrem de importantă pentru ea.

Așteaptă cu nerăbdare un contact strâns cu pacienții

Celălalt motiv pentru care dr. Simionică și-a schimbat viața de medic într-o clinică cu cea de medic într-o sucursală a fost pentru că și-a dorit să aibă grijă de fetițele sale, care acum au trei și patru ani.

- Continuarea după publicitate -

„Acest lucru nu a fost posibil din cauza orelor de lucru și a schimburilor alternante din clinică”, a explicat ea. Odată cu noua poziție în cabinetul de la MVZ, poate concilia atât familia, cât și munca. Din acest motiv, cabinetul oferă în prezent ore de consultație numai dimineața.

Însă acest program ar trebui să se schimbe pe termen lung. Managerul cabinetului, Gabriele Sträter, caută deja un alt medic care să acopere în viitor orele de consultație de după-amiază ale cabinetului. „În general, văd evoluția cu noul nostru medic ca fiind foarte pozitivă”, a precizat Sträter.

Faptul că MVZ, care găzduiește în prezent trei cabinete, se află chiar lângă Spitalul Sf. Josef nu ar trebui să fie un semn rău. „Practicile ar trebui să fie păstrate cu certitudine în Bockum-Höve. Și, în mod ideal, chiar să crească”, a promis pacienților Alexandra Janiel, purtătoarea de cuvânt a Clinicii St. Barbara.

Deoarece s-a stabilit că imobilul poate fi utilizat în continuare în scop sanitar, s-au planificat lucrări interioare și exterioare la clădire, pentru a o face mai atractivă din punct de vedere vizual pentru pacienți.

„Am avut deja pacienți de toate vârstele pe care am putut să-i cunosc și să îi tratez”, a mărturisit dr. Simionică, încântată de startul său ca medic generalist și încrezătoare că a luat decizia profesională corectă.

- Continuarea după publicitate -

În plus, nu doar medicul este nou. Pacienții sunt îngrijiți și de doi asistenți medicali nou angajați. Nina Gund și Susanne Bellenhaus sunt, de asemenea, noi practicanți în medicina generală.

O echipă sanitară nou-nouță este pregătită să asigure îngrijirea medicală de bază în Bockum-Hövel, într-un moment în care mulți pacienți din Germania au probleme în găsirea unui nou medic de familie.

Acesta este MVZ

Centrul de îngrijire medicală Hamm Bockum-Hövel de la Clinica St Barbara de pe Albert-Struck-Strasse găzduiește trei cabinete. Pe lângă cel destinat medicinii generale, mai există și cabinetul pentru neurochirurgie, cu dr. Marc Lewitz și dr. Sandra Fischer, precum și cabinetul pentru chirurgie și chirurgie traumatică cu dr. Karin Pieper-Eckert.

De asemenea, la nivel local există și Centrul de îngrijire medicală MediaVita, cu trei cabinete (cardiologie, neurochirurgie, chirurgie și chirurgie traumatică), aparținând Barbaraklinik. MVZ MediaVita include, de asemenea, cabinete externe pentru ginecologie pe Ostenallee și pentru neurologie în Beckum.

- Te-ar mai putea interesa -