joi, 8 iunie 2023
Informația fără granițe


Explicațiile companiei Ryanair în legătură cu fumul din avionul care urma să zboare spre Londra

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Compania Ryanair vine cu explicații în legătură cu cauzele incidentului care a avut loc la bordul aeronavei Boeing 737-800 NG ce urma să efectueze marți dimineața, 21 ianuarie 2020, zborul FR 1006 din București spre Londra. Avionul s-a umplut practic de fum în timp ce decola și a fost nevoit să survoleze deasupra Bucureștiului timp de o oră în aceste condiții pentru a putea ateriza în siguranță.

„Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București, și în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întârziere”, se arată în comunicatul Ryanair.

Zborul trebuia să fie efectuat la 6:40 în această dimineață de la București și urma să ajungă la Londra Stansted, dar a suferit inițial o întârziere mai mare de 3 ore, apoi avionul a decolat la ora 10:56. În timpul decolării însă oamenii au început să simtă fum în timp ce avionul se ridica de la sol și au intrat în panică.

Ulterior, căpitanul a anunțat că va întoarce aeronava din nou pe Otopeni și după ce a survolat mai bine de o oră prin spațiul aerian din apropierea capitalei, a aterizat pe aeroport la ora 12:11, scrie Mediafax. În imaginile publicate pe Facebook de un pasager de la bordul aeronavei se aud oamenii vorbind speriați între ei și agitați. Pasagerul care a filmat video a specificat că până la decolare, în cele 3 ore de întârziere, compania nu le-a oferit nici măcar o sticlă de apă pasagerilor.


Sursa video: Asul Asul

DISTRIBUIE