luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Explicațiile companiei Ryanair în legătură cu fumul din avionul care urma să zboare spre Londra

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Compania Ryanair vine cu explicații în legătură cu cauzele incidentului care a avut loc la bordul aeronavei Boeing 737-800 NG ce urma să efectueze marți dimineața, 21 ianuarie 2020, zborul FR 1006 din București spre Londra. Avionul s-a umplut practic de fum în timp ce decola și a fost nevoit să survoleze deasupra Bucureștiului timp de o oră în aceste condiții pentru a putea ateriza în siguranță.

„Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București, și în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întârziere”, se arată în comunicatul Ryanair.

- Continuarea după publicitate -

Zborul trebuia să fie efectuat la 6:40 în această dimineață de la București și urma să ajungă la Londra Stansted, dar a suferit inițial o întârziere mai mare de 3 ore, apoi avionul a decolat la ora 10:56. În timpul decolării însă oamenii au început să simtă fum în timp ce avionul se ridica de la sol și au intrat în panică.

Ulterior, căpitanul a anunțat că va întoarce aeronava din nou pe Otopeni și după ce a survolat mai bine de o oră prin spațiul aerian din apropierea capitalei, a aterizat pe aeroport la ora 12:11, scrie Mediafax. În imaginile publicate pe Facebook de un pasager de la bordul aeronavei se aud oamenii vorbind speriați între ei și agitați. Pasagerul care a filmat video a specificat că până la decolare, în cele 3 ore de întârziere, compania nu le-a oferit nici măcar o sticlă de apă pasagerilor.


Sursa video: Asul Asul

- Continuarea după publicitate -