duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Facebook va oferi publicitate gratuită pentru OMS în lupta împotriva dezinformării pe tema coronavirusului

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Informații utile Știri - miercuri, 4 martie 2020 Etichete: , ,

Compania care conduce cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, a decis să ofere spațiu publicitar gratuit pentru anunțurile făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a lupta împotriva dezinformării pe tema epidemiei cu noul coronavirus.

„Oferim OMS cât de multe anunţuri gratuite au nevoie pentru campania de informare legată de coronavirus, alături de alte tipuri de asistenţă”, a precizat Mark Zuckerberg într-un mesaj publicat pe Facebook.

Persoanele care vor căuta pe rețeaua de socializare deținută de Zuckerberg mesaje despre acest virus vor vedea un mesaj care îi va trimite către OMS sau autoritatea sanitară locală de la care vor putea primi cele mai noi informaţii.

De asemenea, proprietarul Facebook a reiterat angajamentul că rețeaua de socializare va elimina informaţiile false şi teoriile conspiraţiei semnalate de organizaţiile importante din domeniul sănătăţii pentru a ajuta la combaterea dezinformării pe această temă. În acest sens, Facebook colaborează la ora actuală cu experți mondiali în domeniul sănătății și oferă asistență, precum și credite de publicitate în valoare de milioane de euro, altor organizații care luptă pentru o informare corectă în ceea ce privește această epidemie.

Compania americană a anunțat luna trecută într-un comunicat de presă că a interzis de asemenea reclamele la „produsele care se referă la coronavirus în moduri menite să creeze panică sau care dau de înțeles că produsele lor garantează un tratament sau previne”. Facebook a precizat totodată că va continua să lucreze pentru ”a limita răspândirea dezinformării și a conținutului dăunător despre virus”, iar în același timp îi va conecta pe utilizatorii săi la informațiile comunicate de ”organizațiile de specialitate din sănătate”.

- Continuarea după publicitate -

Şi alte rețele de socializare online au făcut demersuri pentru îmbunatățirea informațiilor despre virus. Căutările despre „coronavirus” de pe Pinterest de exemplu îi vor duce pe utilizatori către un mesaj de atenționare privind „dezinformările medicale dăunătoare”, în timp ce OMS a lansat săptămâna trecută un cont și pe aplicaţia video TikTok.

DISTRIBUIE