fbpx
luni, 8 august 2022
Informația fără granițe


Văduva unui muncitor român mort în Spania, înșelată de proprietarii fermei unde bărbatul lucra

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 7 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un cuplu de antreprenori din localitatea spaniolă Valdepeñas (Ciudad Real), împreună cu fiul lor, vor fi judecați la Tribunalul Provincial din Ciudad Real, în zilele de 9 și 10 februarie. Ei sunt acuzați pentru infracțiunea de fraudă și de însușire ilegală a despăgubirilor în valoare de 193.527 de euro, încasate pentru decesul unui muncitor de naționalitate română care lucra la ferma lor de animale.

Avocatul văduvei românului decedat cere o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru fiecare dintre cele trei persoane care urmează să stea pe banca acuzaților în procesul care urmează să se judece miercuri și joi, în această săptămână, la Judecătoria Secției a II-a a Tribunalului Provincial din Ciudad Real.

Este vorba despre o familie formată din trei persoane, proprietara unei ferme de creștere a animalelor, acuzată de fraudă și însușirea despăgubirilor cuvenite lucrătorului român, care deținea o asigurare de viață.

Evenimentele datează din noiembrie 2011. Inculpații, cu inițialele J.T.G, J.T.V. și A.M.V.V.

- Continuarea articolului după publicitate -

„Profitând de încrederea pe care o aveau din partea văduvei decedatului care crește două fiice minore, inculpații au făcut-o să creadă că urmează să proceseze încasarea asigurării soțului decedat”, potrivit relatării evenimentelor de către avocatul Pablo Ruiz, care exercită acuzația privată în cauză.

Avocatul susține că antreprenorii „au indicat familiei defunctului faptul că despăgubirea care le revenea ar fi fost de numai 10.000 de euro, în locul sumei de 197.927 euro, stabilită în polița de asigurare.

După câteva luni de negocieri și deplasări în România, inculpații au intrat în posesia integrală a despăgubirilor plătite de asigurator. Văduvei și fiicelor li s-au restituit doar 4.400 de euro din totalul despăgubirilor, cei trei păstrând restul în valoare de 193.527 de euro.

Parchetul a solicitat respingerea cauzei și acuzația văduvei, de care se ocupă acum casa de avocatură Valdepeñas Ruiz Sevilla Abogados, care își menține cererea de șase ani de închisoare pentru fiecare dintre inculpați, pentru infracțiunea de fraudă și deturnare de fonduri, precum și rambursarea „despăgubirilor corespunzătoare în mod ilegal”.

- Continuarea articolului după publicitate -

Potrivit Parchetului, înșelăciunea nu ar fi fost dovedită. Parchetul consideră că văduva românului decedat și fiicele sale au primit despăgubirile, așa cum este consemnat într-un document primit de instanță. În schimb, acest document este negat vehement de avocatul Ruiz, deoarece „nu a fost semnat în fața unui notar, a fost o păcăleală”, conform precizărilor acestuia.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi