sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Femeie moartă în avion. Ceilalți pasageri credeau că doarme

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - miercuri, 27 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

În timp ce zburau liniștiți pe ruta Londra – Nisa, pasagerii unui avion au trăit momente de coșmar când au descoperit că o femeie de 73 de ani a murit lângă ei.

Toți credeau că aceasta doarme, neștiind că, în realitate, că femeia suferise un atac de cord.

Incidentul s-a produs la bordul zborului BA 348, care a decolat de pe Aeroportul Heathrow spre destinația franceză, Nisa.

Linda Cardozo, un medic ginecolog de renume și consultant la King’s College Hospital din Londra, călătorea spre Nisa alături de soțul ei, Stuart Hutchison.

În timpul zborului, aceasta a adormit lângă el și, din păcate, nu s-a mai trezit. Cu toate că avusese probleme de sănătate în trecut, familia sa credea că se simțea mai bine.

- Continuarea după publicitate -

Echipajul avionului a chemat imediat serviciile de urgență. În pofida eforturilor paramedicilor și pompierilor de a o resuscita, femeia a fost declarată decedată. Surse din cadrul aeroportului din Nisa susțin că victima a avut un atac de cord.

Linda Cardozo a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 2014 pentru serviciile sale în uroginecologie și sănătatea femeilor.

Linda Cardozo

A primit, de asemenea, premii pentru întreaga carieră din partea Societății Internaționale de Continence și a Societății Britanice de Uroginecologie.

Reprezentanții companiei British Airways au transmis pentru MailOnline: „Din păcate, un pasager a decedat în timpul unui zbor de la Londra Heathrow la Nisa. Gândurile noastre sunt alături de familia pasagerului în aceste momente dificile.”

- Continuarea după publicitate -

Nu este prima dată când o astfel de tragedie are loc la bordul unei aeronave

În aprilie, o pasageră a companiei Jet2 a decedat pe un zbor din Tenerife către Manchester, avionul fiind nevoit să aterizeze de urgență la Newquay.

Totodată, în noiembrie anul trecut, un însoțitor de bord a decedat în urma unui atac de cord în timpul unui zbor din Bahrain către Paris.

În acest caz, aeronava a fost forțată să aterizeze de urgență în Erbil, în regiunea Kurdistan din Irak, pentru a primi asistență medicală, dar însoțitorul a fost declarat decedat la sosirea la spital.

DISTRIBUIE