duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Focar de coronavirus în Anglia: 60 de muncitori români de la un abator au fost testați pozitiv la Covid-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 27 august 2020 Etichete: , , , , , ,

Un număr de 60 de lucrători români dintr-o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, au fost depistați recent infectați cu noul coronavirus. Toți angajații abatorului respectiv au fost puși în autoizolare pentru 14 zile, informează Ministerul afacerilor Externe din țara noastră. Toți au fost puși în autoizolare pentru 14 zile.

În urma demersurilor reprezentanților Consulatului General al României la Edinburgh, autoritățile locale au precizat că în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, iar 60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2. În acest context, fabrica a fost închisă la data de 17 august, toți angajații aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiind de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză.

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Edinburgh: 0044 (0) 131 524 9491, 0044 (0) 131 524 9492, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0044 (0) 7951 858 445.