vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Franța: grupare de proxeneți români destructurată, obligau tinere românce să se prostitueze

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - vineri, 14 iunie 2019 Etichete: , , , , , ,

Cincisprezece români au fost arestați la începutul acestei săptămâni în Franța, România, Italia și Germania cu acuzația de proxenetism cu circumstanțe agravante, trafic de persoane și spălare de bani, în urma unei anchete condusă de forțele de jandarmerie din orașele franceze Rennes și Nantes.

Conform ziarului francez Le Parisien, citat de Agerpres, ancheta a început în urma unor investigații legate de un furt, iar în timpul unei acțiuni de filaj asupra suspecților, polițiștii au observat mai multe prostituate într-o parcare. Urmărite timp de câteva zile, ele au fost văzute racolând clienți pentru câteva zeci de euro pe străzile din Rennes și Nantes.

- Continuarea după publicitate -

Ulterioare investigații ale autorităților franceze au scos la iveală faptul că tinerele femei au fost seduse în România și aduse în Franța de o rețea internațională de proxeneți români pentru a le obliga să se prostitueze. Interceptările telefonice și filajele au dus firul anchetei în România, unde se pare că autoritățile locale erau la cunoștință despre activitățile clanului respectiv, dar nu au reușit să-l anihileze.

Polițiștii francezi și români au început astfel o colaborare în cadrul unui grup de anchetă înființat în data de 7 martie 2019 care a dus la identificarea celor care conduceau gruparea de proxeneți, precum și a membrilor acesteia, care se pare că trăiau cu toții în opulență și conduceau mașini de lux. Potrivit anchetelor financiare conduse de Europol, gruparea de proxeneți a câștigat pe parcursul câtorva luni cel puțin un milion de euro din Franța.

„În realitate, toţi banii câştigaţi de fete erau trimişi în România. Ele nu aveau decât minimum pentru a trăi şi erau, pur şi simplu, reduse la sclavie. Ele se prostituau multe ore, în timp ce ei îşi construiau adevărate palate în România”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

- Continuarea după publicitate -

În cursul dimineții de marți, 11 iunie 2019, a fost dat startul unei operațiuni la nivel european condusă de polițiștii din Rennes, arestând astfel 10 proxeneți și intermediari în orașul Nantes și punând în siguranță două tinere care erau obligate să se prostitueze.

În același timp, polițiștii din România au arestat din vilele lor de lux din România cei trei capi ai rețelei și alți doi proxeneți au fost arestați în Germania și Italia. Aceștia urmează să fie transferați în curând în Franța, unde va avea loc procesul.

Din România, anchetatorii au confiscat mai multe mașini de lux și toate bunurile achiziționate de proxeneți fac obiectul unei anchete, mai scrie sursa citată.