vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Franța: microbuz românesc lovit de un camion, un român mort și altul grav rănit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 8 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Un accident rutier a avut loc duminică, 8 septembrie 2019, după ce un microbuz la bordul căruia călătoreau 6 cetățeni români care se întorceau din Spania spre România a fost lovit de un camion, provocând decesul unuia dintre pasagerii microbuzului și rănind încă trei, dintre care unul în mod grav.

Imagine de la locul tragediei. Sursa foto: ledauphine.com

Potrivit site-ului francez France Bleu, tragedia s-a produs în jurul orei 5:30 de duminică dimineața pe autostrada A7 din Franța, în apropiere de Saulce-sur-Rhône (Drôme), nu departe de schimbul Loriol-sur-Drôme. Microbzul, la bordul căruia se aflau conaționalii noștri, se pare că a făcut pană și a fost nevoit să oprească pe banda de urgență, unde șoferul și un pasager au coborât pentru a schimba roata, în timp ce pasagerii ceilalți au coborât și ei și s-au pus în spatele gardului metalic.

Din cauze necunoscute încă, un camion înmatriculat în Portugalia a lovit din plin microbuzul românesc și pe cei doi muncitori care încercau să schimbe roata, dar și alte două vehicule, răsturnându-se în același timp de-a largul benzilor. Unul dintre pasagerii români loviți de camion și-a pierdut viața pe loc, iar altul se află în stare foarte gravă la spitalul Montélimar, mai scrie sursa citată. Șoferul camionului și șoferul microbuzului se pare că au suferit și ei răni ușoare, dar au fost externați după câteva ore.

Camionul răsturnat pe autostradă. Sursa foto: ledauphine.com

Alte 12 persoane care au asistat la accident sau au fost ușor implicate au primit asistență medicală, dar nu au suferit răni, acestea aflându-se în schimb în stare de șoc în urma tragediei. Șoferul camionului, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost denunțat de autoritățile franceze pentru omor.