miercuri, 30 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Franța: Moarte tragică pentru un șofer român de tir strivit în cabină

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 6 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a decedat marți, 5 aprilie, într-un accident petrecut între două vehicule grele de marfă, la cabina de taxare Quetteville (Calvados) de pe autostrada A29 din Franța, între departamentele Calvados și Eure (Normandia), pe direcția Pont-l’Evêque-Le Havre.

Cu puțin înainte de ora 18:30, un camion francez a oprit la cabina de taxare. Această navă container de 44 de tone, încărcată cu bușteni, a sosit de pe autostrada A29 (Le Havre) pentru a intra pe autostrada A13, conform informațiilor inițiale.

În timp ce acest vehicul încă aștepta să plătească taxa, camionul condus de șoferul român, care transporta și el un container de dimensiuni similare plin cu salate ambalate în vid, l-a lovit puternic în spate.

Șocul a fost atât de violent, încât camionul francez a fost aruncat 25 de metri mai în față. În cel de-al doilea camion, înmatriculat în România, șoferul a fost efectiv strivit în propria cabină și a murit pe loc. Descarcerarea victimei a durat mai mult de o oră.

Franța: Moarte tragică pentru un șofer român de tir strivit în cabină

Motivul pierderii controlului camionului românesc este încă necunoscut. În camionul francez, șoferul a scăpat nevătămat. Două pasaje de plată de la cabinele de taxare au fost blocate. Accidentul nu a avut niciun impact asupra traficului.

Nu mai puțin de treizeci de pompieri din Honfleur, Touques, Caen, Pont-l’Evêque, Lisieux și Ifs au desfășurat operațiunile de salvare, conduse de căpitanul François Gaillard. La fața locului a fost și echipajul SMUR din Côte Fleurie, precum și jandarmii de pe A13 și agenții autostrăzii.

Trimite acest articol și prietenilor tăi