marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Fraudă de milioane în Germania! O familie de români a înșelat statul cu 1,5 milioane de euro solicitând ilegal ajutoare anti-COVID

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 4 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Parchetul din Köln derulează investigații asupra membrilor unei familii extinse de români pentru fraudă cu ajutoare financiare, acordate de statul german firmelor care au înregistrat pierderi în contextul pandemiei de coronavirus. Pe lângă acestea, românii ar fi primit și alocații pentru copii folosind acte false. Patru bărbați români au fost arestați. Valoarea totală a ajutoarelor financiare primite în mod fraudulos este estimată la 1,5 milioane de euro, informează wdr.de.

Există suspiciuni potrivit cărora cei patru suspecți, împreună cu alți 9 membri ai familiei, au solicitat administrației locale Düsseldorf acordarea de ajutoare financiare pentru presupuse companii aflate în dificultate economică. Potrivit parchetului, suspecții au obținut deja aproximativ 800.000 de euro prin aceste mijloace. Cererile au fost transmise online, începând cu luna aprilie a acestui an.

Românii s-au folosit de documente falsificate

Pe parcursul anchetei, poliția a stabilit că familia de români s-a folosit de un atelier de falsificat acte, în localitatea Pulheim. Există indicii potrivit cărora acolo ar fi fost falsificate cărți de identitate și permise auto, menționează kosmo.at.  Se vehiculează că suspecții au solicitat ilegal și alocații destinate copiilor, cu ajutorul documentelor false. Potrivit autorităților germane prejudiciul se ridică la 1,5 milioane de euro.

DISTRIBUIE