sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


GCS: 16 români din străinătate au decedat până în prezent în urma infecției cu coronavirus

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 30 martie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din România a transmis luni, 30 martie 2020, printr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne că 16 cetățeni români aflați în străinătate și-au pierdut viața până în prezent în urma infecției cu coronavirusul Sars-CoV-2. Cei mai mulți dintre aceștia se aflau în Italia, urmați apoi de cei din Franța, mai precizează GCS.

„În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franța, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 16 cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franța, unul în Germania, unul în Spania și unul în Marea Britanie, au decedat.”

GCS reamintește în același comunicat cetățenilor români să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale, reamintind că românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +40 21.320.20.20.

Potrivit sursei citate, până la data de 29 martie 2020 au fost raportate 331.122 de cazuri de infecție în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Sursa foto: RFI România

DISTRIBUIE