joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Germania a modificat condițiile de intrare pentru cei care vin din România sau alte „zone de risc”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 9 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au adoptat o serie de noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare la data de 11 ianuarie 2021.

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire. În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză.

Persoanele care sosesc în Republica Federală Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate, în vederea autoizolării (carantină) pentru o perioadă de 10 zile de la sosire. Respectarea obligației de carantină este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale. Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informații pot fi obținute prin apelarea liniei telefonice dedicate – 116 117.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă informarea temeinică anterior deplasării și consultarea eventualelor măsuri de ultim moment sau măsuri specifice adoptate de landul de destinație, prin accesarea paginii de internet bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.