duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Germania a redus perioada de carantină în cazul persoanelor care sosesc din România și din alte zone de risc

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Știri - miercuri, 11 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Perioada de carantină la intrarea în Germania a fost redusă de la 14 la 10 zile, în anumite condiții, informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis pe adresa redacției noastre.

Autoritățile germane au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în special cu privire la regimul de carantină în cazul persoanelor care sosesc din zone de risc, inclusiv din România.

Măsurile sunt aplicabile începând cu data de 8 noiembrie 2020 și vizează, în principal, reducerea perioadei de carantină obligatorie de la 14 la 10 zile, precum și restrângerea semnificativă a posibilității de exceptare de la măsura carantinei prin prezentarea unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat anterior intrării pe teritoriul german.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile germane, perioada de carantină poate fi suspendată anterior expirării termenului standard de 10 zile numai dacă persoana în cauză efectuează un test pentru depistarea infecției cu COVID-19, începând cu a cincea zi după intrarea în Republica Federală Germania, și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării. De asemenea, persoanele care sosesc din zone de risc trebuie să își înregistreze datele personale prin intermediul paginii de internet: www.einreiseanmeldung.de.

DISTRIBUIE