fbpx
duminică, 26 iunie 2022
Informația fără granițe


Germania crește salariul minim la 12 euro pe oră. Scholz: „Oamenii muncesc mult, dar câștigă puțin și asta trebuie să se schimbe”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 23 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

Guvernul german a aprobat majorarea salariului minim la 12 euro pe oră, începând cu luna octombrie, respectând un angajament cheie din campania electorală a cancelarului Olaf Scholz.

Germania are un salariu minim național din 2015, introdus la insistențele social-democraților lui Scholz, pe vremea când aceștia erau parteneri minoritari în guvernul cancelarului conservator Angela Merkel.

Salariul minim a început de la 8,50 euro pe oră, dar o comisie în care sunt reprezentate sindicatele și angajatorii îl revizuiește periodic, stabilind nivelul actual la 9,82 euro și o creștere la 10,45 euro care va intra în vigoare la 1 iulie.

- Continuarea articolului după publicitate -

„Mulți cetățeni ai țării noastre muncesc mult, dar câștigă puțin și acest lucru trebuie să se schimbe”, a scris cancelarul Scholz într-un tweet unde anunță decizia Cabinetului, „pentru mine este una dintre cele mai importante legi și o chestiune de respect”.

Creșterea salariilor necesită încă aprobarea în parlament, unde coaliția tripartită a lui Scholz are o majoritate confortabilă.

Potrivit proiectului de lege, aproximativ 6,2 milioane de oameni din Germania lucrează în prezent cu mai puțin de 12 euro pe oră. După majorarea stabilită pentru 1 octombrie, comisia va stabili apoi modificări suplimentare la salariul minim.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi