miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Germania: Aproape 3.500 de pachete de țigări și 120 de litri de alcool confiscați de la trei români care călătoreau cu autocarul spre Anglia

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 8 august 2020

Polițiștii de frontieră din Germania au confiscat în cursul zilei de joi, 30 iulie 2020, aproape 3.500 de pachete de țigări și circa 120 de litri de alcool de la trei cetățeni români care călătoreau cu autocarul spre Anglia, se arată într-un comunicat de presă publicat în urmă cu 2 zile de Biroul Vamal Principal Erfurt. Conform normelor europene în vigoare, o persoană care călătorește dintr-o țară în alta, pe teritoriul UE, are voie să transporte maxim 800 de țigări și 10 litri de băuturi spirtoase, fără a fi obligată să le declare.

Află care este cantitatea de țigări, alcool și bani cu care putem trece dintr-o țară UE în alta

Polițiștii germani de frontieră au descoperit țigările și alcoolul în timpul unui control de rutină efectuat pe Autostrada  A4, direcția Frankfurt am Main, asupra unui autocar care circula dinspre România spre Marea Britanie. Pe lângă cei 14 pasageri și bagajele personale ale acestora, polițiștii au mai găsit la bordul autocarului și 3.480 de pachete de țigări cu timbre fiscale românești, precum și aproximativ 120 de litri de alcool. În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că țigările și alcoolul erau proprietatea a trei dintre cei 14 pasageri și urmau să fie vândute pe piața din Anglia.

Autoritățile germane au deschis o anchetă împotriva celor trei români pentru încălcarea legilor prind taxa pe tutun și pe alcool, confiscând totodată produsele găsite în posesia lor. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat prin neplata taxelor corespunzătoare pentru comercializarea acestor produse s-ar fi ridicat la 12.041,11 euro.

DISTRIBUIE