joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Germania: craniul unei românce găsit pe o potecă forestieră. Anchetatorii spun că făcea parte dintr-o sectă

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 14 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

Un craniu uman găsit în luna ianuarie a acestui an, în pădurea dintre localitățile germane Bruttig și Treis-Karden (Renania-Palatinat) a fost identificat de criminaliștii germani de la Kriminalpolizei ca aparținând Annei Nusa Kelemen, o femeie de naționalitate română în vârstă de 51 de ani, rezidentă în Treis-Karden.

Anchetatorii au constatat, de asemenea, că românca decedată era căutată cu mandat de arestare internațional, informează Wochen Spiegel.

Pe 28 ianuarie, în jurul orei 10, un trecător care își plimba câinele pe o potecă forestieră din zona denumită „Allmesch” a făcut o descoperire pe cât de macabră, pe atât de neobișnuită.

Pe drumul îngust a observat un craniu uman. Trecătorul a informat imediat poliția din orașul Cochem (Renania-Palatinat). Inițial, polițiștii nu au putut identifica cui aparținea. Singurul lucru cert era că acel craniu provenea de la o femeie.

Zona respectivă a fost cercetată în amănunt cu ajutorul câinilor adulmecători, după doar câteva zile. Aceștia au luat urma rapid și au găsit alte oseminte ale scheletului femeii pe o pantă abruptă, adiacentă potecii forestiere. Deoarece nu fuseseră semnalate în acea perioadă cazuri de persoane dispărute în zona respectivă, la început nu a fost deloc ușor să se afle cine poate fi persoana decedată.

Potrivit informațiilor cotidianului WochenSpiegel, femeia decedată se numea Anna Nusa Kelemen, născută în România, care a avut locuit ultima oară în localitatea Treis-Karden. Ceea ce nimeni nu bănuia inițial, era cine era cu adevărat femeia descrisă ca fiind o persoană drăguță și prietenoasă.

Investigațiile efectuate de publicația germană au scos la iveală faptul că femeia era declarată a fi un infractor periculos. Acest lucru era confirmat și de un mandat internațional de arestare emis de instanța din orașul Târgu Mureș, cu seria și numărul AZ: 224, emis la data de 26 noiembrie 2021.

Anna era dată în urmărire pe site-ul oficial al Poliției Române.

Sesizarea de urmărire a poliției române preciza foarte clar motivul mandatului de arestare: „Pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unei organizații criminale, trafic de minori în formă continuată, complicitate la relații sexuale cu minori și trafic de minori”.

În consecință, Anna trebuia să execute o pedeapsă de opt ani de închisoare în România. În contextul lărgit al procesului judiciar se spune că ar fi urmărit activitățile sectei denumită „Cercul”, din care Anna făcea parte. Potrivit anchetatorilor români, ea ar fi avut sarcina de a recruta tinere fete care, ulterior, urmau să fie abuzate.

Victimele se pare că erau racolate de la Facultatea de Filosofie din Târgu Mureș, unde lucra Anna. Potrivit anchetei, membrii sectei abuzau fetele racolate în timpul ritualurilor religioase.

În legătură cu trecutul aparent infracțional al femeii, potrivit unor rapoarte neconfirmate, sunt căutați și alți autori, dar aceștia nu au putut fi depistați deocamdată. Se mai spune că cel puțin doi dintre inculpați ar fi avut legături cu zona Treis-Karden.

Deoarece pe Anna o aștepta în România o pedeapsă cu ani grei de închisoare, unul dintre anchetatori a emis ipoteza că acesta ar putea fi motivul pentru care Anna s-ar fi sinucis. Investigațiile continuă.