fbpx
joi, 6 mai 2021
Informația fără granițe


Germania: Lucrătorii români de la ferma din regiunea Dingolfing-Landau, infectați cu coronavirus, sunt repatriați de autoritățile germane

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 7 august 2020

Autoritățile bavareze au inițiat o procedură de repatriere voluntară a cetățenilor români care își desfășurau activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau și care au primit rezultate negative la trei teste succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și a celor care inițial au fost testați pozitiv și au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislația germană, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

„În acest context, MAE precizează că 153 de cetățeni români, respectiv 137 dintre cei care dețin trei teste negative și 16 dintre cei care au fost confirmați inițial pozitiv și au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană, care și-au exprimat dorința de a reveni în România, sunt repatriați, în cursul zilei de 7 august a.c., cu o cursă aeriană tip charter, costurile fiind suportate de către autoritățile germane”, precizează MAE.

- Continuarea articolului după publicitate -

Potrivit sursei citate, un reprezentant al Consulatului General al României la München s-a deplasat la ferma în cauză pentru a acorda asistență consulară, precum și pentru a asigura sprijin în relația cu autoritățile bavareze. De asemenea, reprezentantul oficiului consular s-a deplasat și la aeroport pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a operațiunii de repatriere.

„Totodată, la ferma în cauză se mai află un număr de 55 de cetățeni români care au fost testați negativ, precum și 131 dintre cei care au fost inițial testați pozitiv și care și-au încheiat perioada de izolare. MAE precizează că reprezentanții oficiului consular mențin legătura cu autoritățile bavareze competente în vederea identificării unor noi variante de transport către România, dacă persoanele în cauză vor dori repatrierea. Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai transmis instituția română.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 și 0049 08998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al Oficiului consular: 00491602087789.

- Mai multe articole după publicitate -

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Trimite acest articol și prietenilor tăi