marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Germania: Lucrătorii români din abatoare sunt plătiți cu sute de euro mai puțin decât cetățenii germani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 20 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Lucrătorii români, precum și alți cetățeni străini din Europa de Est care lucrează în abatoarele din Germania, sunt plătiți cu câteva sute de euro mai puțin decât cetățenii germani, a anunțat Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă (BA) citată de Westdeutsche Zeitung.

Potrivit sursei citate, la sfârșitul anului 2018 un lucrător german din sectorul de prelucrare a cărnii de consum câștiga aproximativ 2.300 de euro brut, în timp ce un cetățean român primea doar 1.800 de euro. Un cetățean bulgar, pe de altă parte, avea un salariu lunar brut de 1.700 de euro, iar un cetățean polonez sau ungur câștiga circa 1.900 de euro sau puțin sub 2.000 de euro.

În urma numeroaselor infecții cu coronavirus din acest sector în ultimul timp, condițiile de muncă și cazare ale lucrătorilor străini sunt discutate cu firmele care se ocupă de intermedierea a multor angajați din Europa de Est. Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a anunțat reglementări mai stricte în aceste privințe.

La data de 30 septembrie 2019, numărul lucrătorilor români care erau angajați cu normă întreagă în abatoarele din Germania era de 22.400, mai scrie sursa citată.

DISTRIBUIE