joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Germania a modificat condițiile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii români

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 26 mai 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Autoritățile germane au modificat condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România printr-un comunicat de presă trimis la adresa redacției noastre.

Potrivit sursei citate, noile norme vor intra în vigoare începând cu data de 2 iunie 2021, iar în contextul eliminării României din categoria „zonelor de risc”, persoanele care călătoresc din România pe cale aeriană pot intra pe teritoriul german cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • un document care atestă rezultatul negativ al testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Sunt valabile testele tip PCR (a căror valabilitate să nu depășească 72 de ore) și cele antigen (valabilitate de maximum 48 de ore), efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch. Aceste dovezi pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic și trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă;
  • un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19. Dovada vaccinării poate fi utilizată numai dacă au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE; 
  • un document care atestă infectarea cu virusul SARS-COV-2. Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se bazează pe o testare de laborator care a fost efectuată cu cel puțin 28 de zile înainte, dar nu mai mult de 6 luni. Este admisă și prezentarea cumulativă a dovezii unei infectări anterioare cu virusul SARS-CoV-2, împreună cu cea a vaccinării cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul UE.

Potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, pentru intrarea în Republica Federală Germania din România pe cale rutieră nu este necesară prezentarea documentelor menționate anterior”, mai precizează MAE.