fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Germania: O româncă a fost arestată în aeroport, a înșelat statul german cu peste 44.000 de euro

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 8 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Poliția federală germană a arestat marți, 3 decembrie 2019, o femeie româncă în vârstă de 33 de ani care tocmai aterizaze din Birmingham, Marea Britanie, pe aeroportul din Dusseldorf. Pe numele româncei exista un mandat de arestare emis de autoritățile din localitatea germană Duisburg pentru fapte de înșelătorie în dauna statului german în valoare de peste 44.000 de euro.

Potrivit RTL.de, românca a înșelat iniția statul german în anul 2014 prin declararea unei adrese de rezidență falsă în formularul depus la autoritățile din Druisburg pentru a obține alocație pentru cei 6 copii ai săi. Văzând că i-a reușit escrocheria, românca a continuat și în anul următor, 2015, când a depus un certificat de înregistrare fals pentru a obține alocația pentru copii, mai scrie sursa citată.

Abia în anul 2017 autoritățile au descoperit că femeia de 33 de ani nu a avut niciodată rezidența permanentă în Germania, dar până atunci aceasta încasase deja zeci de mii de euro sub forma alocației pentru copii. Românca a fost trimisă în judecată și a fost găsită vinovată pentru fraudă în dauna statului german, fals și uz de fals, fiind obligată astfel să înapoieze suma de 44.412 euro, dar aceasta părăsise deja Germania.

Neștiind, probabil, de sentința dată în urma procesului sau de mandatul de arestare emis pe numele ei, femeia româncă s-a întors în Germania marți, 3 decembrie și a fost arestată de polițiști imediat după ce le-a prezentat documentul de identitate, fiind vorba de o arestare preventivă pentru a preveni fuga femeii din nou.

DISTRIBUIE