vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Germania: O tânără româncă a murit sub ochii iubitului ei, lovită de un carusel într-un parc de distracții

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 7 octombrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Andrada C., în vârstă de 29 de ani, lucra alături de iubitul ei, Grigore, într-un parc de distracții din Potsdam, Germania și a decedat sub ochii iubitului și a altor zeci de persoane după ce a fost lovită de brațul hidraulic al unui carusel. Lovitura i-a fost fatală, iar tânăra noastră conațională a murit pe loc.

Andrada C., 29 de ani, decedată în parcul de distracții din Potsdam, Germania

- Continuarea după publicitate -

Cei doi români lucrau de doi ani la firma Meyer & Sohn GbR, care administrează caruselul Playball din cadrul Oktoberfest, iar duminică, 30 septembrie 2019, erau de serviciu. Andrada și Grigore verificau barele de siguranță ale pasagerilor înainte de a porni caruselul când, din motive în curs de investigare, mașinăria a pornit brusc și un braț hidraulic a lovit-o pe tânăra româncă puternic, provocându-i decesul pe loc.

La același pericol a fost supus și Grigore în acel moment, dar el a reușit să se ferească, fiind apoi nevoit să-și privească iubita cum se stinge din viață în brațele sale. Personalul sanitar de pe ambulanța sosită la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a o salva pe conaționala noastră. La scenă au fost martore zeci de persoane, mai relatează presa germană.

Procuratura din Potsdam a deschis un dosar penal pe numele soției proprietarului, o femeie de 67 de ani, dar și pe numele celor doi fii ai lor, o femeie de 47 de ani și un bărbat de 34 de ani. Potrivit biz-berlin.de, cele două femei, în special, sunt acuzate de omor din culpă, deoarece se aflau la pupitrul de comandă al caruselului, de unde putea fi pornit. Cristoph M., fiul proprietarului, a văzut și el toată scena și a acționat imediat sistemul de oprire de urgență, dar pentru Andrada era prea târziu, tânăra fusese lovită deja de brațul hidraulic al mașinăriei.

- Continuarea după publicitate -

Poliția germană la locul accidentului. Sursa foto: ardmediathek.de

Anchetatorii au acum rolul de a stabili cu exactitate ce anume a făcut caruselul să pornească în mod brusc și înainte ca totul să fie pregătit.