joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Remorca unui TIR românesc a luat foc pe o autostradă din străinătate. Șoferul a reacționat în cel mai bun mod

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 15 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Remorca unui camion înmatriculat în România a luat foc în mers pe autostrada 8 din Germania, între localitățile bavareze Zusmarshausen și Burgau, în după-amiaza zilei de luni, 14 februarie. Șoferul român a încercat să stingă incendiul cu extinctorul dar n-a reușit, astfel încât a fost nevoit să decupleze capul tractor de remorca în care 35 tone de granule de plastic au ars în totalitate, informează Augsburger Allgemeine.

Șoferul român conducea camionul care se deplasa pe autostrada 8, în direcția Stuttgart. Era după ora 16:30, când acesta a observat în oglinda retrovizoare cum ieșea fum din camionul său. A oprit imediat vehiculul pe banda de urgență și a observat că fumul provenea din zona unei punți a remorcii.

Inițial, șoferul a încercat să neutralizeze incendiul izbucnit cu extinctorul din dotarea obligatorie a vehiculului. Dar această acțiune nu a funcționat, astfel încât a decuplat manual capul tractor de remorca ce fumega tot mai mult și l-a parcat aproximativ 50 de metri mai departe pe banda de urgență.

Alertați de ceilalți participanți la trafic, pompierii din Zusmarshausen, Horgau și Burgau au ajuns cât au putut de repede, dar remorca, încărcată cu granule de plastic, era deja cuprinsă de foc. În consecință, banda de mers pe care se afla remorca în flăcări a trebuit să fie complet închisă.

Pe lângă pompieri, la fața locului a sosit și serviciul de salvare. Poliția rutieră din Gersthofen a preluat reconstituirea faptelor. Obstrucționarea traficului a continuat până seara târziu, deoarece lucrările de stingere au fost prelungite de plasticul care ardea mocnit și se reaprindea continuu.

Potrivit poliției, nu au existat răniți iar remorca a fost complet arsă. Deocamdată nu este clar de ce a luat foc. Materialul rezultat în urma arderii a fost dificil de curățat. S-a discutat dacă solul de lângă carosabil ar trebui să fie îndepărtat și el. De asemenea, operatorul de autostradă Pansuevia a fost prezent la fața locului. Încă nu a fost estimată amploarea pagubelor materiale produse în urma incendiului.