luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Germania: Șofer român de TIR amendat cu 1.800 de euro. Conducea de 17 ore, în zi de duminică

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 22 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Polițiștii germani au sancționat în dimineața zilei de duminică, 19 iulie, un șofer român de TIR aplicându-i o amendă în valoare de 1.800 de euro pentru nerespectarea timpului de conducere și odihnă. Firma pentru care conaționalul nostru lucrează a primit, în schimb, o amendă și mai usturătoare.

Potrivit publicației germane Wochenblatt, agenții de poliție au oprit în jurul orei 8:30 din dimineața zilei de duminică, pentru un control de rutină, un TIR românesc care circula pe Autostrada A6. În urma verificărilor efectuate asupra tahografului, polițiștii au constatat că șoferul, un bărbat român în vârstă de 31 de ani, se afla la volanul TIR-ului de peste 17 ore și, totodată, depășise timpul de conducere săptămânal permis prin lege.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit legislației în vigoare, șoferii de TIR pot conduce maxim 9 ore pe zi sau 56 de ore pe săptămână și după 4 ore și jumătate petrecute la volan fără oprire, conducătorul trebuie să ia o pauză de cel puțin 45 de minute. Șoferul român a declarat însă că a primit ordin de la șeful său să continue să conducă deoarece unitatea de răcire a remorcii a cedat și exista riscul ca produsele frigorifice pe care le transporta să se strice.

Polițiștii l-au obligat pe șofer să se oprească și să ia o pauză, apoi l-au amendat cu suma de 1.800 de euro pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la timpul de condus și de odihnă. Firma pentru care conaționalul nostru lucrează a fost amendată, în schimb, cu suma de 4.800 de euro, mai precizează sursa citată.