duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


Germania: Șofer român de TIR și soția sa la un pas de moarte după ce a pierdut controlul volanului pe autostradă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 5 ianuarie 2021 Etichete: , , , ,

Un șofer român de TIR în vârstă de 34 de ani și soția lui, care se afla cu el în cabină, au fost la un pas de moarte după ce conaționalul nostru a pierdut controlul volanului pe autostrada A11 din Germania și a ieșit de pe carosabil. Din fericire, cei doi soți au scăpat nevătămați, dar pagubele provocate în urma acestui accident se ridică la circa 65.000 de euro, relatează publicația germană Uckermark Kurier.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, 4 ianuarie 2021, în jurul orei 2:00. Soții români se aflau pe autostrada A11 din Germania, între localitățile Pfingstberg și Prenzlau când, din cauza gheții de pe carosabil, TIR-ul a început să derapeze, iar șoferul nu a reușit să-i mai controleze direcția și a intrat cu el în parapetul metalic de pe marginea drumului.

Automarfarul a mai înaintat astfel pe o distanță de circa 60 de metri, distanță pe care a distrus și parapetul, apoi a ieșit de pe carosabil. Șoferul a reușit, însă, să evite cu promptitudine răsturnarea TIR-ului, și a rămas cu roțile din față a capului tractor pe marginea drumului. Cu toate acestea, automarfarul nu a mai putut continua drumul și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi tractat din nou pe carosabil.

Atât șoferul român, cât și soția sa, au scăpat nevătămați în urma accidentului, mai precizează sursa citată. TIR-ul venea de la Madrid, din Spania, și se îndrepta spre Szczecin, în Polonia.

Autoritățile germane au estimat pagubele provocate de acest accident la circa 65.000 de euro.

Trimite acest articol și prietenilor tăi