luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Germania: Surprins la volanul unei mașini parcate și singur în mașină, un român a încercat să convingă polițiștii că nu el conducea

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 14 august 2020 Etichete: , , , , , , ,

Agenții de la Poliția de Frontieră Murnau, Germania, au surprins în cursul zilei de miercuri, 12 august 2020, un cetățean român care se afla la volanul unui autoturism parcat într-o zonă de serviciu de pe autostrada A95, în dreptul localității Eurasburg. În ciuda faptului că se afla pe scaunul șoferului, bărbatul susținea că nu el a condus autovehiculul și că șoferul plecase cu altă mașină la următoarea bezinărie, iar motivul pentru care a simțit nevoia să facă această precizare în fața polițiștilor a devenit foarte clar când aceștia din urmă i-au cerut permisul de conducere, care era suspendat până la sfârșitul lunii august.

Potrivit publicației germane Merkur.de, polițiștii germani s-au văzut puși în situația de a demonstra că bărbatul român minte, având în vedere că acesta susținea cu toată convingerea că nu el conducea autoturismul. Astfel, agenții au început să inspecteze în mod detaliat mașina și l-au interogat în continuare pe bărbatul de la volan pentru a dovedi că el era șoferul mașinii și că încălca astfel legislația.

- Continuarea după publicitate -

„Sarcina celor doi anchetatori era acum să dovedească românului că nu pot fi păcăliți atât de ușor, așadar au continuat inspecția”, se arată în raportul poliției. Iar suspiciunile acestora s-au dovedit bine întemeiate, în special după ce au descoperit că scaunul șoferului era reglat perfect pentru statura lui, nu mai era nicio altă persoană în preajma sa și portofelul acestuia se afla în portiera din partea șoferului.

Mai mult, solicitând numele și numărul de telefon al persoanei despre care bărbatul român spunea că se afla la volan, polițiștii germani s-au convins complet că acesta mințea, deoarece când au sunat persoana respectivă și i-au cerut mai multe informații, aceasta a afirmat că a fost toată ziua acasă și că pe cetățeanul român nu-l mai văzuse din ziua precedentă.

Agenții germani de poliție l-au denunțat astfel pe bărbatul român pentru conducerea unui autoturism fără un permis valabil și au pus autovehiculul sub sechestru administrativ.

- Continuarea după publicitate -