vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Germania: Tatăl unei familii de români cu trei copii mort în urma unui grav accident rutier

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 13 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

O familie de români cu trei copii a suferit un grav accident rutier pe o şosea din Germania, relatează Observator.tv. După un impact cu balustrada de pe marginea drumului, tatăl a coborât din mașină şi a murit lovit de un camion şi călcat apoi de două autoturisme. Petru Claudiu avea 32 de ani şi călătorea alături de întreaga sa familie.

Tragedia a avut loc în seara zilei de duminică, 10 noiembrie, la ora 18.45, informează bz-berlin.de. Familia de români locuia la Berlin, iar duminică, părinții împreună cu cele două fetiţe de 7 şi 3 ani şi un băieţel de 9 luni, călătoreau spre casă pe șoseaua B5.  La volan se afla mama, tatăl era pe bancheta din spate, alături de copiii mai mici. Fetiţa de 7 ani călătorea pe scaunul din drepta șoferului, pe un scăunel special pentru copii. Pe scaune pentru copii erau şi micuţii din spate.

- Continuarea după publicitate -

Probabil din cauza ceţei şi a şoselei alunecoase, soţia lui Petru Claudiu a pierdut controlul volanului şi a lovit maşina de parapetele din lateral, revenind apoi pe banda de urgenţă. Nimeni nu a suferit răni grave, bărbatul s-a dat jos din mașină, dar înainte să apuce să deschidă portiera în dreptul soţiei sale, care leşinase, a fost lovit de un camion al cărui şofer nu a încetinit. A fost aruncat pe șosea şi soţia românului a declarat apoi că a văzut cum alte două maşini au trecut peste corpul lui.

Numai fetița în vârstă de 3 ani a fost rănită la cap şi primeşte consiliere psihologică, ceilalţi doi copii au scăpat nevătămați. Mama a suferit răni minore, dar este în stare de șoc.

Niciunul dintre cele trei autovehicule care l-au lovit pe român nu a oprit după accident şi poliţia germană îi caută pe şoferii vinovaţi de uciderea lui Petru Claudiu, informează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

Foto: bz-berlin.de