luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Germania: Trei polițiști au ajuns la spital după ce au încercat să liniștească un grup de români petrecăreți

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 7 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Trei agențiide poliție din orașul german Essen au ajuns la spital cu răni mai mult sau mai puțin grave în seara zilei de duminică, 5 ianuarie 2020, după ce au intervenit la locuința unui român, situată pe Hammacherstraße. Bărbatul român se pare că a organizat o petrecere la care participau circa 20 de persoane, iar zgomotul produs a deranjat mai multă lume în acea seară.

Intervenția polițiștilor a fost solicitată de mai mulți vecini în jurul orei 23:23, transmit autoritățile locale într-un comunicat publicat de presspostal.de, deoarece într-un apartament al cărui proprietar este un român de 38 de ani se auzea muzică fără încetare și gălăgie. După ce au bătut și sunat la ușă de mai multe ori și pentru timp îndelungat, într-un final proprietarul a deschis însă nu pentru a-și cere scuze sau pentru a da muzica mai încet, ci pentru a se certa cu agenții.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce bărbatul român se certa cu polițiștii, alți membri ai familiei sale și-au făcut apariția la ușă, iar în scurt timp a început o altercație între cei trei agenți de poliție și cetățenii români. În ciuda faptului că polițiștii au folosit spray-ul paralizant din dotare pentru a se apăra și au chemat de asemenea întăriri la fața locului, aceștia au ajuns în cele din urmă la spital cu diferite răni. Un agent în vârstă de 28 de ani a fost cel mai afectat, suferind răni grave la mâini în urma loviturilor primite de la români, în timp ce un agent de 22 de ani și unul de 29 de ani au scăpat cu răni mai ușoare.

Nici măcar atunci când au sosit întăririle românii nu s-au liniștit, dar în cele din urmă forțele de ordine au reușit să-i blocheze și au pus sub arest proprietarul apartamentului împreună cu alți trei bărbați în vârstă de 24, 28 și 29 de ani. Polițiștii au înregistrat apoi datele tuturor celorlalte persoane prezente în apartament și a pus capăt petrecerii.