vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Germania: Un bărbat a deschis focul și a ucis cel puțin 9 persoane. Suspectul a fost găsit mort la domiciliul său

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 20 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Nouă persoane au fost ucise miercuri seară, 19 februarie, în două atacuri armate petrecute în Germania, la Hanau, în apropiere de Frankfurt. Presupusul autor al atacului și încă o persoană au fost găsiți ulterior morți, bilanțul acestor violențe ridicându-se astfel la cel puțin 11 decese.

Primul atac a avut loc la ora 22:00 într-un bar din centrul orașului, în timp ce al doilea a fost în cartierul Kesselstadt, scrie BBC News citând presa locală. Trei persoane au fost ucise în primul atac și alte cinci în al doilea. Clientela preponderentă a localurilor atacate era formată din cetățeni kurzi.

Unul dintre localurile unde a avut loc un atac armat la Hanau, Germania Foto: Yann Schreiber / AFP / Profimedia

Poliția din Hanau a anunțat că anchetatorii l-au găsit pe suspectul atacurilor de miercuri seara. El era mort în locuința sa din Hanau, iar alături de suspect polițiștii au mai găsit un alt cadavru, despre care despre care deocamdată nu au fost furnizate alte informații. Suspectul este un cetățean german, care avea permis de port-armă. În mașina sa au fost găsite muniție și reviste despre armament.

În mesajul postat de autoritățile germane nu se menționează nimic despre identitatea sau naționalitatea victimelor și se arată că deocamdată nu este cunoscut motivul atacului.

Orașul Hanau, din landul Hessa, se află la circa 25 de kilometri de Frankfurt și are în jur de 100.000 de locuitori.