duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Grav accident cu un microbuz care se îndrepta spre Franța. Un român și-a pierdut viața

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 2 aprilie 2021 Etichete: , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 44 de ani a murit miercuri, 31 martie, în urma unui grav accident petrecut la Tienen, în Belgia. Conaționalul nostru călătorea la bordul unui microbuz care avea ca destinație Franța și nu purta centura de siguranță. Alți patru pasageri aflați în interiorul vehiculului au scăpat nevătămați, informează nieuwsblad.be.

Accidentul a avut loc în jurul orei 15:20. Cu câțiva kilometri înainte de a se întâmpla tragedia șoferul microbuzului a făcut o escală pentru a umfla o anvelopă. Dar, la un kilometru sau doi după ieșirea din Tienen, o anvelopă s-a spart, iar șoferul a pierdut controlul volanului. Microbuzul a trecut de pe a treia bandă pe prima și s-a lovit puternic zidul de beton care desparte sensurile de mers. În urma impactului puternic, bărbatul care și-a pierdut viața a fost aruncat afară din vehicul, pe fereastră. A fost prins sub microbuz și a murit pe loc.

În microbuz erau în total cinci persoane. „Ceilalți ocupanți au fost foarte norocoși că au scăpat cu viață, pentru că nu toți purtau centurile de siguranță. Numai cei doi din față aveau centurile de siguranță puse”, a declarat procurorul belgian Sarah Callewaert. Polițiștii care au făcut verificările necesare la locul accidentului au ajuns la concluzia microbuzul nu avea viteză și că: „Explozia anvelopei a fost singura cauză. A nu purta centura de siguranță a dus la acest sfârșit dramatic.”

Grav accident cu un microbuz care se îndrepta spre Franța. Un român și-a pierdut viața. Foto: nieuwsblad.be.

DISTRIBUIE