miercuri, 29 martie 2023
Informația fără granițe


Guvernul a actualizat lista cu țările din care se impune carantina la întoarcere în România. Franța și alte două state au fost eliminate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 4 decembrie 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul României a actualizat astăzi, prin Hotărârea nr. 56 din 04.12.2020, lista cu țările din care se impune măsura carantinei la întoarcere în România fiind scoase trei state și adăugate alte trei. Modificările vor intra în vigoare începând de sâmbătă, 4 decembrie 2020, se arată în documentul care poate fi consultat aici.

Toate persoanele care vin în România din Franța, Bosnia si Herzegovina și Guam nu vor mai fi obligate să stea 14 zile în carantină începând de mâine. Persoanele care vin, în schimb, din Suedia, Curaçao sau Kosovo, vor fi supuse acestei măsuri începând de mâine, deoarece aceste trei țări au fost adăugate pe lista statelor din Zona Galbenă în cursul zilei de astăzi.

Mai jos, puteți consulta lista completă cu toate țările din care autoritățile române impun carantină obligatorie după intrarea în România.

Prin aceeași Hotărâre s-a decis, de asemenea, ca circulația persoanelor să nu fie condiționată în ziua alegerilor parlamentare.

„La nivelul național, se propune ca circulația persoanelor să fie permisă în perioada 06.12.2020 ora 0500 – 07.12.2020 ora 0100, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării.”