luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


I-a promis un loc de muncă în Spania, dar a sechestrat-o și a obligat-o să cerșească

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 12 septembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Autoritățile spaniole au arestat la data de 20 august 2019 un bărbat român domiciliat în localitatea spaniolă Reinosa din Comunitatea Autonomă Cantabria, acuzat de trafic de persoane pentru a le obliga să cerșească, anunță ziarul spaniol El Diario Montanes.

Potrivit sursei citate, ancheta a început atunci când polițiștii spanioli au fost contactați de atașatul Ministerului de Interne de pe lângă Ambasada Spaniei din România care, în colaborare cu polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Cluj, semnalau un posibil caz de trafic de persoane. Mai exact, polițiștii clujeni primiseră la jumătatea lunii august o plângere de la un cetățean român care spunea că iubita sa este sechestrată în Spania de către un conațional.

- Continuarea după publicitate -

Conform celor relatate de bărbatul român, partenera sa l-a sunat de pe un număr de telefon spaniol și i-a spus că se află în Spania, într-un orășel de lângă Bilbao și că este sechestrată de un anumit „Romeo”, care i-a luat toți banii și documentele de identitate. Ancheta efectuată de polițiștii români a stabilit că femeia ar fi plecat împreună cu acel bărbat în Spania pentru a lucra la cules de căpșuni și de banane.

Polițiștii spanioli l-au identificat apoi pe „Romeo” ca fiind un cetățean român în vârstă de 43 de ani cu inițialele M.A., care era domiciliat în localitatea Reinosa. Agenții Poliției Locale din acel orășel au descoperit că bărbatul fusese într-adevăr văzut alături de o femeie ale cărei semnalmente corespundea cu cele ale româncei sechestrate. Polițiștii spanioli au reușit apoi să identifice femeia româncă pe care au audiat-o, iar aceasta a mărturisit că a fost înșelată de „Romeo” pentru a merge la muncă în Spania , dar, când a ajuns acolo, a sechestrat-o, i-a luat banii și documentele și a obligat-o să cerșească.

M.A., zis Romeo, care se pare că are mai multe antecedente penale la dosar și a fost pus sub arest preventiv cu acuzația de trafic de persoane, în timp ce femeia româncă a fost transferată la Santander, unde se află în grija unei organizații non-guvernamentale care se ocupă de victimele traficului de persoane.

- Continuarea după publicitate -

„Romeo” arestat de polițiștii spanioli. Sursa foto: eldiariomontanes.es