sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Inaugurată la București linia de cale ferată Aeroport – Gara de Nord. 72 de trenuri vor circula pe această rută

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Prima pagină Știri - luni, 14 decembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Începând din data de 13 decembrie, ora 00:00, s-a deschis în România linia de cale ferată care face conexiunea între Aeroportul Henri Coandă București și Gara de Nord. Un număr de 72 de trenuri se vor succeda la intervale de 40 de minute, iar durata călătorie este de aproximativ 20 de minute. Un bilet costă 4 lei.

72 de trenuri vor circula pe această rută, iar cursele sunt asigurate de trei operatori: CFR şi companiile private Regio şi Transferoviar. Potrivit CFR, serviciile de transport de călători din Gara de Nord spre Aeroport și retur vor fi disponibile prin introducerea de trenuri cu mers cadenţat, la un interval de 40 de minute (24h/24h). Călătoria cu plecare din Gara de Nord București și sosire la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va dura aproximativ 20-23 de minute.

Proiectul a costat în total aproximativ 100 de milioane de euro şi ar fi trebuit să fie gata în luna mai, pentru Campionatul European de Fotbal.

„Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podeţe, 1 viaduct, 1 staţie de cale ferată şi un punct de oprire în oraşul Otopeni şi s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura staţiei are caracter unicat şi este o structură spaţială dispusă sub forma unui arc de cerc”, a scris pe Facebook Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE