vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Incendii de vegetație în Spania care țin de două zile. 3.150 de persoane evacuate și circa 10.000 de hectare afectate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 30 august 2020 Etichete: , , ,

Un incendiu care a izbucnit joi, 28 august 2020, în localitatea spaniolă Almonaster la Real din provincia Huelva, a distrus aproximativ 10.000 de hectare de vegetație și a dus la evacuarea a peste 3.000 de persoane, informează presa locală.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit publicației La Informacion, flăcările și fumul au constrâns autoritățile locale să evacueze 3.150 de persoane din Almonaster, Zalamea la Real, El Campillo și La Zarza, precum și din Valverde del Camino și Calañas. Incendiul este încă activ, iar în unele puncte cheie din sudul și vestul provinciei este mai intens deoarece terenul este abrupt și lucrările de stingere a flăcărilor sunt efectuate cu mari dificultăți. În această dimineață de duminică, 30 august 2020, un total de 24 de avioane s-au alăturat pompierilor pentru a ajuta la stingerea incendiului, mai precizează sursa citată.

La operațiuni participă, de asemenea, și 122 soldați cu 37 de vehicule (2 secțiuni de intervenție și sprijin) de la Unitatea de Urgență Militară (UME), precum și personalul serviciului 112 din Huelva, Grupul Andaluzian de Urgență (GREA), Garda Civilă, Unitatea Corpului Național de pe lângă guvernul andaluz, Departamentul de pompieri al Consiliului Provincial, Poliția Locală și serviciile municipale.

- Continuarea după publicitate -

Incendiul este considerat cel mai grav din Spania din acest an, iar autoritățile locale se așteaptă ca pagubele să fie și mai mari. Vântul, cu rafale care au o viteză de până la 50 km/oră și care bat în toate direcțiile, îngreunează tot mai mult operațiunil de stingere a flăcărilor.