fbpx
duminică, 22 mai 2022
Informația fără granițe


Incendiu la un spital COVID din România. Doi morți și 20 de pacienți evacuați, o infirmieră a suferit arsuri grave

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - joi, 11 noiembrie 2021 Etichete: , , , ,

Un incendiu a izbucnit în zorii zilei de joi, 11 noiembrie, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID. Din primele date reiese că doi pacienţi au decedat și o infirmieră a suferit arsuri grave. Intre timp, incendiul a fost lichidat, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Incendiul a izbucnit la parterul secției spitalicești, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi.

În salonul în care s-a manifestat incendiul erau doar 2 pacienți (cei care au decedat). Alţi 20 au fost evacuaţi. O infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului încercând să-i salveze pe cei doi bărbați care au decedat. Acesteia i-a luat foc halatul. A fost transportata la spitalul Floreasca, din București.

- Continuarea articolului după publicitate -

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen. Spitalul nu avea însă autorizație pentru securitatea la incendiu. La un control al ISU Prahova din urmă cu 9 luni s-au găsit mai multe nereguli la acel spital. S-a primit o amendă de 10.000 de lei. Din februarie până acum nu au fost remediate problemele.

„Posibil, dar nu pot spune cu certitudine, o defectiune la un aparat a declanșat acel incendiu. S-a încercat stingerea cu niște stingătoare. Secția a fost modernizată acum doi ani. Nu aveam autorizație, dar eram în curs de a o obține. Aveam dosarul depus de 2 luni. La controlul din februarie nu am avut nereguli”, a declarat directorul spitalului conform Hotnews.

La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU),a declarat că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi