duminică, 5 februarie 2023
Informația fără granițe


O îngrijitoare română a scăpat bătrâna pe care o asista pe scările rulante. Pensionara a murit după 5 zile în spital

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 22 mai 2021

Un accident petrecut în urmă cu o săptămână, într-un centru comercial din Austria, a dus la moartea unei bătrâne după ce îngrijitoarea care o asista, o femeie de naționalitate română, a încercat să coboare pe scările rulante cu ea aflată în scaunul cu rotile.

Din informațiile relatate de poliția austriacă prin intermediul unui comunicat de presă reiese că pensionara a suferit răni foarte grave care, după 5 zile de la internarea în spital, au dus la decesul acesteia.

„O femeie de 82 de ani din Linz a cedat rănilor grave, provocate de o căzătură din scaunul cu rotile pe scara rulantă dintr-un centru comercial din localitate la data de 15 mai 2021, în jurul orei 14:45”, se precizează în comunicatul de presă.

„O asistentă română, în vârstă de 51 de ani, a împins scaunul cu rotile pe scara rulantă pentru a duce bătrâna la parter, dar femeia de 82 de ani a căzut în față, pe scări, s-a rostogolit de mai multe ori și, în cele din urmă, s-a oprit la capătul scării rulante”, mai scriu polițiștii austrieci.

Pensionara austriacă a fost transportată apoi urgent la Spitalul Universitar Kepler din Linz și a primit îngrijirile medicale de rigoare, dar la data de 20 mai 2021 femeia a decedat, mai transmit oamenii legii.