joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Îngrijitoare româncă din Austria și angajatorul ei legați și jefuiți de hoți în toiul nopții

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 23 septembrie 2020 Etichete: , ,

Proprietarul unei case din localitatea austriacă Rangersdorf, districtul Spittal an der Drau (Carintia) și o femeie româncă, angajată să aibă grijă de mama lui, au fost victimele unui jaf executat de patru bărbați care au reușit să fugă cu banii și bijuteriile acestora fără a fi prinși. Jefuitorii au intrat în toiul nopții în casă peste bărbatul austriac și îngrijitoarea româncă, pe care i-au legat și i-au amenințat cu cuțitele.

Potrivit Kronen Zeitung, jaful a avut loc la ora 1:00 din cursul nopții de marți spre miercuri, 23 septembrie 2020, când patru bărbați necunoscuți au pătruns într-o casă din localitatea menționată mai sus. Odată intrați în casă, însă, au fost surprinși de proprietar, un austriac în vârstă de 64 de ani și de îngrijitoarea mamei sale, o româncă în vârstă de 29 de ani.

Cei patru jefuitori i-au amenințat cu cuțitele pe bărbatul austriac și pe conaționala noastră și i-au legat, apoi au furat tot ce putut găsi de valoare în casă, în special bani și bijuterii. În tot acest timp, bătrâna îngrijită de femeia româncă a continuat să doarmă liniștită, mai scrie sursa citată.

După jaf, cei patru indivizi și-au făcut pierdute urmele prin munți, lăsându-l pe proprietar și angajata româncă legați în casă. Aceștia au reușit să se dezlege abia la jumătate de oră după plecarea hoților și au alertat imediat forțele de ordine, dar polițiștii nu au reușit să mai dea de urma infractorilor. Victimele jafului au scăpat doar cu câteva răni ușoare, dar și cu un șoc puternic, în urma celor întâmplate.

Potrivit sursei citate, un episod foarte asemănător a avut loc în Austria și anul trecut, în localitatea Wurdach de lângă Köttmannsdorf. Și în acel jaf victimele au fost un austriac, proprietarul casei, și o îngrijitoare româncă. Făptașii au fost identificați și arestați câteva luni mai târziu, fiind vorba despre doi infractori români care au fost dați în urmărire generală și depistați de autorități în România, în luna octombrie 2019. Cei doi inculpați, în vârstă de 29 și 22 de ani, au fost apoi extrădați în Austria.