vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Îngrijitoarea româncă leșinată într-o bezinărie din Austria, în continuare în stare critică. Patru persoane anchetate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 24 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Femeia româncă în vârstă de 36 de ani care a leșinat într-o benzinărie din localitatea austriacă Loosdorf se află în continuare în stare critică, internată în spital. Polițiștii austrieci anchetează patru persoane care erau prezente în momentul când conaționala noastră a leșinat și nu au făcut nimic pentru a ajuta-o.

Un autocar plin cu îngrijitoare românce din Austria s-a oprit la o benzinărie din acea localitate la jumătatea lunii iunie și una dintre ele a intrat într-un magazin amplasat în interiorul benzinăriei. La un moment dat, femeia a căzut la podea inconștientă, însă niciuna dintre persoanele care au asistat la scenă nu s-au grăbit să o ajute.

În cele din urmă, un angajat al benzinăriei a solicitat o ambulanță pentru conaționala noastră și personalul medical sosit la fața locului a resuscitat-o, aceasta fiind transportată apoi la Spitalul Universitar St. Pölten. Conform informațiilor transmise de către agenția de sănătate a landului, este internată în continuare într-o stare foarte critică în spitalul universitar.

Autoritățile locale au deschis o anchetă și, în prezent, se efectuează verificări cu privire la patru persoane. Este vorba despre doi bărbați şi două femei, mai exact o româncă și trei cetățeni maghiari. Împotriva acestora a fost depusă deja o plângere la parchet pentru omisiune de acordare a primului ajutor, au declarat reprezentanții politiei.

„Nu excludem posibilitatea de a depune plângere împotriva mai multor persoane. Acest aspect depinde de verificările suplimentare şi de concluziile formulate în urma examinării materialului video“, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliției, Walter Schwarzenecker, citat de noe.orf.at.

Până la acest moment, împotriva personalului stației de alimentare cu carburant nu s-a luat nicio măsură, mai precizează sursa citată.

„În caz de săvârșire a faptei de omisiune de acordare a primului ajutor, în formă deosebit de gravă, poate fi aplicată o sancțiune privativă de libertate cuprinsă între şase luni şi un an“, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei.