luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Îngrijitor român din Austria anchetat după ce a folosit cardul bătrânului asistat pentru a plăti jocuri pe internet

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 21 ianuarie 2022 Etichete: , , ,

Un îngrijitor de bătrâni din Austria, de naționalitate română și în vârstă de 26 de ani, este anchetat de autoritățile locale pentru folosirea fără voie a cardului bancar care aparținea bătrânului asistat. Conaționalul nostru este acuzat că ar fi cheltuit mii de euro pe jocuri disponibile pe internet, relatează publicația austriacă Heute.

Tânărul român se ocupa de îngrijirea unui bătrân de 77 de ani din localitatea Haus, districtul Liezen, dar la un moment dat pensionarul a fost internat în spital.

Conform sursei citate, atunci ar fi început un lung șir de plăți făcute de îngrijitor cu cardul bătrânului, fiind vorba de sume achitate în cadrul unor jocuri video online accesate de pe telefon sau de pe tabletă.

La data de 17 ianuarie 2022, însă, limita de plăți făcute pe internet, setată pe card, a fost atinsă, iar instituția bancară s-a văzut nevoită astfel să blocheze cartea de credit a bătrânului și să-l înștiințeze pe acesta.

Denunțat la autorități, românul de 26 a negat inițial că ar fi folosit cardul pensionarului austriac, dar ulterior a recunoscut fapta sa, iar acum este anchetat în stare de libertate.

DISTRIBUIE