vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Interdicţii de circulaţie începând cu 24 decembrie în majoritatea ţărilor UE pentru vehiculele comerciale

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Informații utile Știri - joi, 24 decembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR)  atenţionează că, începând cu 24 decembrie 2020, intră în vigoare o serie de interdicţii de circulaţie pentru vehiculele comerciale în majoritatea ţărilor UE cu ocazia sărbătorilor de iarnă: Franţa, Germania, Spania, Italia, Austria, Slovenia, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Croaţia, Ungaria, Bulgaria şi România.

„UNTRR solicită autorităţilor române intervenţia pe lângă autorităţile din statele membre şi Comisia Europeană pentru suspendarea aplicării acestor restricţii de circulaţie, precum şi acordarea unor derogări de la timpii de conducere şi de odihnă în vederea oferirii unei soluţii reale pentru deblocarea vehiculelor comerciale şi a şoferilor care încă sunt captivi în Marea Britanie. În caz contrar, blocajul şoferilor profesionişti se va muta din Marea Britanie în diferite ţări europene”, avertizează Uniunea Transportatorilor într-un comunicat remis Agerpres.

- Continuarea după publicitate -

Reprezentanţii UNTRR precizează că, prin Pachetul Mobilitate 1, efectuarea repausului săptămânal normal de 45 de ore în cabina vehiculelor nu este permisă, fiind interzis astfel dreptul şoferilor de a fi protejaţi sanitar prin expunerea la infectarea cu Covid-19. În context, aceştia propun suspendarea măsurii sau lăsarea sa la opţiunea şoferilor până la încetarea pandemiei Covid-19.

„Decizia de a suspenda circulaţia mărfurilor contravine grav recomandărilor practice emise de Comisia Europeană privind înfiinţarea ‘culoarelor verzi’ – puncte de trecere a frontierei pentru toate vehiculele de transport de marfă, unde verificările şi controalele medicale eventuale se efectuează în cel mult 15 minute”, subliniază UNTRR în comunicatul citat.